Se alla

Kristianstad årets UF-kommun 2021

Målmedvetet och långsiktigt arbete ger resultat

Torsdag 4 november 2021

Ung Företagsamhet Skåne har utsett Kristianstad till årets skånska UF-kommun. Kristianstad får priset för att målmedvetet under flera år aktivt arbetat med entreprenörskap i skolan. Samarbetet mellan näringsliv och skola lyfts som en framgångsfaktor i detta arbete.

– Tack till alla för ett väl genomfört arbete. UF är viktigt, särskilt i en kommun där de små och medelstora företagen står för de flesta arbetstillfällena. Det är välmående och växande företag som skapar medel för vår gemensamma välfärd. Det är viktigt att vi kan fånga upp intresset för företagande och den entreprenöriella förmågan i ung ålder, säger Daniél Tejera (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Antalet UF-företag på gymnasiet ökar och kvaliteten är hög. Även i grundskolan är det fler lärare som som arbetar med entreprenörskap i sin undervisning.

I den lokala styrgruppen för Ung Företagsamhet finns, förutom näringslivsavdelningen, både kommunens och fristående gymnasieskolor representerade liksom företrädare för det lokala näringslivet. Just det täta samarbetet med näringslivet är en av faktorerna som juryn lyfter fram i sin motivering till utmärkelsen.

”Det är med stor glädje Ung Företagsamhet Skåne tilldelar priset Årets skånska UF kommun till Kristianstads kommun. Kristianstads kommun har genom stor kraft och engagemang från näringslivsavdelningen med näringslivsutvecklare Johan Ceimertz i spetsen arbetat för att medborgarna i Kristianstad från tidig ålder ska få möjlighet att träna och utveckla sina entreprenöriella förmågor. Den ökande andelen lärare på grundskolan som aktivt arbetar med entreprenörskap, antalet UF-företagare som ständigt ökar år från år samt UF-alumner som förebilder i start-up och tillväxtföretag gör att den lokala UF-gruppen, ett nätverk för skola och näringsliv, är ett nav och en magnet som fortsätter att skapa goda förutsättningar för medborgarna i Kristianstad. Stort grattis! Fortsätt ert fina arbete. Ung Företagsamhet Skåne ser fram emot att fortsätta samarbeta framöver!”

Christina Chukman, Regionchef Ung Företagsamhet Skåne

Läs mer om Ung Företagsamhet Skåne här