Se alla

Pierre på sommarturné #12

12 juli: Bockeboda – Önnestad – Tivoliparken – Ripa

Idag gick turen till Bockeboda för en skogspromenad. Jag har ett stort behov av ensamhet och en promenad ensam med hunden i skogen eller vid havet ger mig energi. Bockeboda erbjuder många möjligheter för den som vill springa, vandra eller cykla. Själva centrum ligger vid Bockatorpet som Härlövs IF driver. Där finns också ett utegym om man önskar ett sådant. Själv brukar jag välja slingorna på andra sidan Bockebodavägen – mindre folk där! Finns en 6 km slinga som är perfekt med lite varierad natur.
Körde därefter till Önnestads Hembygdspark och tittade in minnesmonumentet över Hans Mattsson. Mattsson var överste på nordsidan under amerikanska inbördeskriget men är idag kanske mest känd för att han lockade många Kristianstadsbor att åka till Minnesota. Bifogar en historielektion nedan i kommentarerna.
Därefter lunch hos fantastiska Sotnosen. Under många år har man skämts över den fika som erbjudits i Fornstugan. Det var verkligen en dröm när det blev klart att ”korvmadamerna” på Sotnosen förra året skulle öppna upp sin verksamhet i Fornstugan. Och det har verkligen blivit ännu bättre än förväntat. Med sin egen twist och uppfinningsrikedom serverar de riktigt god mat med väntade och oväntade kombinationer. Nyheten för i år är att de ställt en glassvagn utanför. Dagens glass blev en lite delikat sak från  Minas chokladstudio.
Väl hemma i Ripa var det dags att gå bort och köpa nyplockade bigarråer och must hos Uffe på Villa Ripa.
Vill skriva mer men inlägget är redan alldeles för långt.

/Pierre Månsson
#älskakristianstad

Klicka på bilderna för att förstora: