Dags för ännu en plats i kommunen som jag tidigare aldrig besökt. Och vilket mottagande jag fick vid det gamla krutbruket. När jag vandrat omkring en bra stund och var på väg därifrån mötte jag en man med rullebör som kände igen mig. På området finns ett antal torp. Och till dessa torp blev jag inbjuden. Rolle, mannen med rullebören, och hans fru Rosa bjöd på fika tillsammans med ”torpgänget” och jag fick en visning av 3 av torpen. Finns idag 7 fritidsbostäder i torpen.
Efter detta torparsamkväm blev jag inbjuden av de entusiaster som håller på att bygga ett Krutbruksmuseum till en specialvisning. Väldigt intressant. Torsebro krutbruk grundades av Karl XI och det levererades krut från 1682 till 1923. Åkte därifrån med mycket nya kunskaper.

/Pierre Månsson
#älskakristianstad

Klicka på bilderna för att förstora: