Se alla

Pierre på sommarturné #9

9 juli: Landön och Fårabäck

Idag har jag haft en härlig cykeltur via skjutfältet ut till Landön och med stopp i Fårabäck på hemvägen. Skönt cykelväder!
Har några som med glada tillrop skrivit: ”Du måste stanna till och ta en kopp kaffe när du passerar.” Två av de glada tillropen har jag stannat vid idag.
Först hos Henrik och Jessica på Landön. (Ni vet vilka det är. Paret som driver Axelssons conditori.) Sjukt imponerad över deras utsikt men framför allt över att Jessica åkt in till Axelssons, som är semesterstängt, och bakat kanelbullar för att jag skulle komma. Nästan så jag har dåligt samvete.
Därefter bar det av till Fårabäck och en historielektion om Fårabäck av Conny, Gunnar och Kristina. Fårabäck är en liten pärla, men en plats dit få kommer till om man inte ska besöka någon trots att det bara är ett stenkast från Åhus. Vi hade en trevlig stund på Connys veranda.
Dags för inköp av ett par nya shorts så jag avslutade turen med ett besök hos Kristina på PP&CO. Kristinas butik på Skeppsbron har precis börjat rean så det var gott om folk. Kristina brukar alltid ge mig säkra råd när det är dags för julklapp eller födelsedag på G.

/Pierre Månsson
#älskakristianstad

Klicka på bilderna för att förstora: