Se alla

Pierre Månsson

Kommunalråd och gruppledare för Liberalerna i kommunfullmäktige.

Kontaktuppgifter

Född/år och plats: I Kristianstad 1967

Bosatt: Bor i lilla Ripa utanför Åhus

Utbildning/jobbar med: Kommunalråd. Har under de senaste 16 åren varit med och styrt Kristianstad. Har min yrkesbakgrund i detaljhandeln och är tjänstledig från mitt arbete på Tidsam – som är den stora svenska tidskriftsdistributören.

Gick med i Liberalerna: Engagerade mig i ungdomsförbundet som 16-åring 1983. Fick mitt första kommunala uppdrag som fritidspolitiker när jag var 21.

Uppdrag utanför politiken: Har inte tid för så mycket annat än politik.

Gör helst på sommaren: Jobbar vanligtvis ganska mycket även på somrarna. Kommunen är numera en sommarkommun och med mycket aktiviteter krävs det ofta en politisk närvaro. Sen har jag två barn som är duktiga friidrottare och såklart försöker följa med dem på de flesta av deras tävlingar.

Viktiga frågor för Kristianstad: Vi behöver höja utbildningsnivån ytterligare. Flera måste klara skolan och komma in på gymnasiet. Och fler måste läsa vidare efter gymnasiet på yrkeshögskola eller högskola.

Av flera orsaker behöver vi bli fler skattebetalare. Inte minst för att vi ska ha råd att betala för välfärden.Fler måste försörja sig själva.

Otryggheten måste minska. Poliser,  kameror och hårdare straff behövs för att förhindra brott, men föreningsliv, ungdomsjobb och engagerade föräldrar är viktigare på lång sikt.

Viktig fråga för Skåne: För att hela Skåne ska fungera krävs det att Kristianstad tar plats. Vi måste hela tiden fightas för att man inte ska glömma den östra sidan.

Viktig fråga för Sverige: Gör din plikt, kräv din rätt – ett uttryck som myntades i slutet av 1800-talet och är minst lika aktuellt idag. Båda delarna är lika viktiga.Vi behöver prata mer om de plikter vi som medborgare har mot samhället och inte låta någon inbilla sig att det bara finns rättigheter. Vuxna friska människor ska arbeta och uppfylla sina skyldigheter.

Viktiga frågor för världen: Ett ökat samarbete över gränserna. Är mycket orolig över att järnridån verkar återuppstå. Är väldigt nöjd med att Sverige är på väg in i NATO.

En av mina personliga förebilder: Som så många andra i min generation är Nelson Mandela den främsta politiska förebilden. Att sitta fängslad i 28 år och inte vara bitter vid frisläppandet utan istället ena ett land. Det är en otrolig berättelse.

Bok jag tycker mycket om: Just nu ligger ett antal böcker om antikviteter och väntar på att bli lästa.

När jag har gäster bjuder jag gärna på: Är glad i mat och lagar mycket mat. En egenlagad risotto brukar gå hem när vi har gäster.

Favoritsport: Trots att jag ofta går på handboll måste jag nog säga fotboll. Mitt favoritlag sedan barndomen är MFF. Försöker att kolla på KDFF så ofta jag kan och tittar gärna på lokal fotboll i lägre divisioner.

Kontakta Pierre:
pierre.mansson@kristianstad.se

11 mars 2022

Hög tid för nytt regemente i Skåne

Nära 30 år har gått sedan militärerna marscherade ut ur Kristianstad. Nu är tiden inne att börja bygga ett nytt regemente. Efter Berlinmurens fall…

Kontaktuppgifter

...