Se alla

Pierre Månsson

Kommunalråd och gruppledare för Liberalerna i kommunfullmäktige.

Kontaktuppgifter

Född/år och plats: I Kristianstad 1967

Bosatt: Bor i lilla Ripa utanför Åhus

Utbildning/jobbar med: Kommunalråd. Har under de senaste 12 åren varit med och styrt Kristianstad. Har min yrkesbakgrund i detaljhandeln och är tjänstledig från mitt arbete på Tidsam – som är den stora svenska tidskriftsdistributören.

Gick med i Liberalerna (Folkpartiet): Engagerade mig i ungdomsförbundet som 16-åring 1983. Fick mitt första kommunala uppdrag som fritidspolitiker när jag var 21 (30 år sedan i år).

Uppdrag utanför politiken: Har inte tid för så mycket annat än politik.

Gör helst på sommaren: Jobbar vanligtvis ganska mycket även på somrarna. Kommunen är numera en sommarkommun och med mycket aktiviteter krävs det ofta en politisk närvaro. Sen har jag två barn som är duktiga friidrottare (13 och 16 år) och deras tävlingssäsong på sommarhalvåret är väldigt intensiv. Försöker följa med dem på de flesta av deras tävlingar.

Viktig fråga för Kristianstad: Att utbildningsnivån höjs är en avgörande fråga för framtiden.

Viktig fråga för Skåne: För att hela Skåne ska fungera krävs det att Kristianstad tar plats. Vi måste hela tiden fightas för att man inte ska glömma den östra sidan.

Viktig fråga för Sverige: Integrationen måste bli bättre.

Viktiga frågor för världen: När jag som 16-åring engagerade mig politiskt fanns fortfarande Järnridån och människorna i östra Europa levde under kommunistdiktaturen. Jag är en väldig Europavän och tror benhårt på tanken att människor som handlar med varandra skjuter inte på varandra.

En av mina personliga förebilder: Som så många andra i min generation är Nelson Mandela den främsta politiska förebilden. Att sitta fängslad i 28 år och inte vara bitter vid frisläppandet utan istället ena ett land. Det är en otrolig berättelse.

Bok jag tycker mycket om: Läser mest faktalitteratur idag. Mest blir det olika böcker om antikviteter.

När jag har gäster bjuder jag gärna på: Lagar mycket mat, vilket kanske syns… Men familjen brukar uppskatta min citronkyckling.

Favoritsport: Får nog säga fotboll. Spelade tillsammans med kompisar innefotboll en gång i veckan i 21 år. Men tvingades sluta för 2 år sedan då mina knän tyvärr säger stopp.

Detta gör jag gärna på en ledig dag: Älskar att åka på loppmarknader och auktioner. Har samlat på mig saker med en historia. Ofta förknippat med Kristianstad och Åhus. Mina föräldrar är sedan många år antikhandlare så jag är uppfödd med att vara sakletare.

En plats jag gärna åker tillbaka till: Vill gärna ta med mig familjen till New York.

Kontakta Pierre:
pierre.mansson@kristianstad.se

Kontaktuppgifter

...