Se alla

8,5 miljoner extra till Kristianstads skolor

Ska motverka negativa effekter av pandemin

Torsdag 18 februari 2021

Under februari betalas första delen av den så kallade skolmiljarden ut till samtliga kommuner i landet. Bidraget syftar till att öka förutsättningen för alla barn och elever att få den utbildning de har rätt till, trots pandemin.

I Kristianstad kan vi fördela totalt 8,5 miljoner kr. 1 miljon går till de fristående skolorna och resterande 7,5 fördelas inom kommunens skolor.

Eftersom gymnasieeleverna är de som haft mest påverkan på undervisningen på grund av pandemin går den största delen av resurserna till gymnasieskolorna, 4,75 mkr.

Redan nästa vecka under sportlovet kommer de gymnasieelever som riskerar att halka efter på grund av distansundervisning att kunna få extra undervisning. Under våren fortsätter gymnasieskolorna att erbjuda extra undervisning på tider utanför ordinarie skoltid. Detta är möjligt tack vare de extra resurserna

Resterande pott av pengarna fördelas mellan skolområdena och används på olika sätt beroende på hur effekterna av pandemin ser ut lokalt. Högstadiet har generellt påverkats mest i grundskolan, men på vissa håll har även förskoleklasser missat en del undervisning på grund av hög frånvaro.

Läs mer om skolmiljarden här