Se alla

Pierres smultronställen

Pierre Månsson är liberalt kommunalråd i Kristianstad och en av Sveriges mest personkryssade politiker. Förutom vacker natur gillar han antikviteter, sina barns idrottande och att cykla runt i Kristianstadstraktens unika landskap. "Det finns mycket att vara stolt över i vår kommun."

Vånga badplats

Av Skånes sjöar är Ivösjön den största och att njuta
av ett dopp är enkelt. Börja i fruktparadiset Vånga och hoppa i från Furustads badplats. Mitt i sjön sticker Ivö Klack upp, en bit urberg som ligger där som ett vakande lejon. Förläng sommaren med en uppfriskande simtur. Det blir knappast bättre än såhär.
Foto: Kentaroo Tryman

Torsebro krutbruk

En historisk plats utmed Helge å som lätt glöms bort. Här tillverkades krutet som försåg garnisonerna i Karlskrona och Kristianstad med moteld. Byggnaderna är välbyggda, välbevarade och väl värda ett besök. Men se upp för den danske kungen.
Foto: Kentaroo Tryman

Forsakar

Det är sällan långt för den som vill göra spännande strövtåg i hembygden. Forsakar är en ravin längs med Linderödsåsens östra sida och de två vattenfallen tillhör Skånes absolut högsta. Bokskogen är trolsk, nästan som ur en saga, men alldeles, alldeles verklig. En grön lunga i ordets rätta bemärkelse.
Foto: Kentaroo Tryman

Revhaken

Revhaken är södra haken på Äspetstranden i Åhus, längs med den berömda Ålakusten. En klar dag ser du, längs det glittrande havet, hela vägen ner till Stenshuvud. Allt ackompanjerat av dofterna av nyrökt ål. Evigheten fångad på bild.
Foto: Kentaroo Tryman

Tivoliparken

Sedan 1800-talet har Tivoliparken varit Kristianstads gröna lunga. Uppskattad konsertplats och promenadstråk i ett. Nära granne med Naturrum Vattenriket. En oas och plats att återhämta krafter i. Spännande vegetation och unika träd som vakar över oss. Gott om syre för själen.

Lillö borg

Ett litet eldorado för dig som gillar historia. Den svenske kungen lät rasera Lillöborgen på 1650-talet då det svensk-danska kriget ännu pågick. På 1940-talet grävdes resterna fram och nu kan du ta del av dess intressanta historia och fågelrika område omkring Vattenriket.
Borgruinen är öppen för visning sommarsöndagar mellan 11.30 och 15.00

Bockeboda

Bockeboda är ett underskönt naturområde en dryg mil väster om Kristianstad. Här hittar du några olika spår för dig som vill löpträna, cykla eller vandra i denna fantastiska miljö.
När snön faller finns det flera skidspår här, men året om njuter vi av en praktfull blandning av granskog och vidunderlig lövskog med sina över 100 år gamla ekar.Foto: Kentaroo Tryman

Friseboda

En lite mer karg natur och för våra trakter annorlunda strand med höga sanddyner och snedväxta tallar. Friseboda naturreservat är en oas, ett andningshål på 678 hektar, cirka en mil söder om Yngsjö. Ta med cykeln och trampa på längs Sydostleden så missar du inget.

Lilla Torg

Sommarkvällarnas magi. Det goda livet i Kristianstad med mat, gemyt och mingel. Historiens vingslag i mysiga kulturkvarter. Vår stad. Foto: Kentaroo Tryman

Naturreservatet Åbjär

Naturreservatet Åbjär ligger längs med Huarödsvägen mellan Huaröd och Östra Sönnarslöv. Foto: Kentaroo Tryman

Pierre Månsson är liberalt kommunalråd i Kristianstad och en av Sveriges mest personkryssade politiker. Förutom vacker natur gillar han antikviteter, sina barns idrottande och att cykla runt i Kristianstadstraktens unika landskap. ”Det finns mycket att vara stolt över i vår kommun.”