Se alla

Pierre på sommarturné #14

14 juli: Absolut Home i Åhus

Absolut Home stärker inte bara Absoluts varumärke utan också Åhus.
Besökt Absolut Home idag. Måste erkänna att jag med stor värme i bröstet och med väldig nöjdhet vandrar omkring och ser hur bra det blivit.

Förutom den omfattande renoveringen av ett av Åhus vackraste hus till ett modernt besökscenter, ett hus som för några år sedan var ett fallfärdigt ruckel, så har man skapat en fantastik trädgård.

Precis som mina företrädare har jag sedan jag tillträdde som kommunalråd 2011 har jag haft väldigt goda kontakter med Absolut. Företaget är en stor arbetsgivare i vår kommun, men företaget tar också en aktiv del i samhällsutvecklingen.

Det är klart att kommunen alltid haft som dröm att Absolut skulle öppna ett besökscenter. Lyfte frågan med jämna mellanrum med dåvarande Åhuschefen Krister Asplund som alltid svarade: ”Det kommer nog men vi är inte mogna ännu.” Sen helt plötsligt! Ett möte med Krister under min semester sommaren 2015. Vi hade pratat en del andra frågor och avslutningsvis ställer jag min vanliga fråga om besökscenter och helt plötslig får jag ett annat svar. ”Jag tror att vi är mogna att börja diskussionen. Vi bokar ett möte i höst och då tar jag ner Stockholmsgänget.” Mötet blev av och Krister och hans gäng drog så småningom igång arbetet. Ska definitivt inte ta åt mig någon ära över arbetet men det har varit ett väldigt spännande projekt att följa.
Absolut Home kommer på sikt att skapa fler besökare i vår region men förutom att stärka varumärket Absolut kommer varumärket Åhus att stärkas av detta besökscenter.

Åt en väldigt god lunch med Kenneth Hoffström, site manager på Absolut Home, och fick en snabb visning i trädgården. De flaggade dagen till ära med Frankrikes flagga – 14 juli är Frankrikes nationaldag – passande! Förutom visningar, butik, restaurang som serverar lunch och middag finns det en väldigt mysig bar ute i trädgården. Man kan ta en enkel kopp kaffe i baren eller varför inte en drink. Avslappnat!

Cyklade en tur i Åhus och kan konstatera att det är otroligt mycket folk i byn. Avslutade med en Cortado på Åhus torg hos Jonassons Espressobike.

/Pierre Månsson
#älskakristianstad

Klicka på bilderna för att förstora: