Se alla

Pierre på sommarturné #15

15 juli: STF:s onsdagscykling

5.5 mils cykling idag.
Varje onsdag under sommaren anordnar STF:s lokalavdelning en cykeltur. Turerna utgår från Tivolibadet och är mellan 3 och 6 mil långa. De brukar vara ca 25 deltagare varje gång men idag var vi något färre. Om detta beror på vädret eller ryktet om mitt deltagande spridit sig fick jag inte riktigt klart för mig.
Rundan idag började vid Tivolibadet och rullade via Skepparslöv, Ovesholm, Tollarp, Skättilljunga, Venestad, Träne, Ovesholms slott och tillbaka till Kristianstad igen. Mycket sevärd tur och trevligt sällskap. Cyklade med en gång förra året också, en annan tur, men är positivt överraskad över vilka vackra turer de valt ut. Jag lovar att boka in en runda nästa år också.
Kan inte låta bli att nämna Kjell Olsson som var med på turen. För de som varit nära en fotbollsplan, i Kristianstadstrakten, de senaste 50 åren är Kjell en välkänd figur. Han slutade döma förra året när han fyllde 84.
Dagens fika, köttbullemacka, inköptes på Klosterbageriet i Åhus. När jag fick höra att det skulle byggas ett bageri och café på parkeringen vid det hus där Anders Pehrson (legendarisk vd och ägare av Lyktan) tidigare bodde, ja då var jag tveksam – hur ska det få plats? Men det har blivit hur bara som helst. En härlig utemiljö, speciellt om man sitter i den gamla ruinen. Men såklart också väldigt bra produkter och trevlig personal. Jag är speciellt förtjust i deras dinkelbröd.

/Pierre Månsson
#älskakristianstad

Klicka på bilderna för att förstora: