Se alla

Henny Tillberg

Ledamot i kommunfullmäktige, barn- och utbildningsnämnden samt kommunstyrelsen

Kontaktuppgifter

Född/år och plats: Född 1998 i Åhus.

Bosatt: Uppvuxen i Åhus men bor sedan några månader i Kristianstad

Utbildning/jobbar med: C4 gymnasiet i Kristianstad med inrikting musik.
Politisk valombudsman under valet 2018. Pluggar statsvetenskap vid Lunds universitet.

Gick med i Liberalerna (Folkpartiet): Gick med i fd Folkpartiet 2015 precis innan namnskiftet.

Politiska uppdrag idag: Ledamot i kommunfullmäktige, barn- och utbildningsnämnden och i kommunstyrelsen.

Gör helst på sommaren: Njuter av solen och glassen på stranden i Åhus.

Politiska frågor som intresserar mig mycket: Jag brinner för frågan om jämställdhet. Alla människors lika värde är det som får mig att vara politisk engagerad. Såklart ligger skola och utbildning samt bostadskrisen (framförallt situationen med bostäder för unga människor) mig varmt om hjärtat.

Viktiga frågor för Kristianstad: Vi måste bygga fler varierande bostäder. Varje människa måste känna sig trygga här och vi måste ha en fungerande arbetsmarknad. Något som vi Liberaler redan kämpar hårt för!

Viktig fråga för Skåne: Sjukvården är en enormt viktig fråga för Skåne där även tryggheten blir en central del. Vi måste ha en fungerande och trygg sjukvård så att alla människor får den vård som de behöver. Tyvärr har vi inte det idag.

Viktig fråga för Sverige: Sverige måste fortsätta ligga på topp i frågan om jämställdhet. Därför får vi aldrig vända människor ryggen till och ta Sveriges jämställdhetskamp förgivet. Vi har en lång väg kvar till ett helt jämställt Sverige.

Viktiga frågor för världen: migration och integration är en stor utmaning för vår värld som vi måste göra vårt bästa för att lösa på ett humanitärt och realistiskt sätt.

Har skänkt pengar till: Plan international, Flickafadder.

En av mina personliga förebilder: En av mina största förebilder när det gäller politik och karriär är min egen farfar som redan när jag var väldigt liten pushade mig till att våga uttrycka vad jag tyckte och tänkte. Han har alltid stöttat mig genom min politiska karriär.

Bok jag tycker mycket om: Konsten att vara Kvinna av Caitlin Moran.

Favoritfilm: Det finns många favoriter men en favorit är Catch Me If You Can, en amerikansk film från 2002 i regi av Steven Spielberg.

När jag har gäster bjuder jag gärna på: Självklart en god vegetarisk pastarätt. Gärna med olika goda ostar i såsen.

Favoritsport: Har spelat fotboll i Åhus IF i hela mitt liv men tyvärr inte längre. Men det kommer alltid vara min favoritsport.

Detta gör jag gärna på en ledig dag: Tar mig ut och springer. Det är som terapi för själen. Eller tar en god fika med vänner.

En plats jag gärna åker tillbaka till: Californien, USA. Var där för första gången nu i februari 2018. Vill absolut åka dit direkt när jag har chansen igen

Kontakta Henny via e-post: henny.tillberg@liberalerna.se

 

Kontaktuppgifter

...