Jag heter Henny Tillberg och är en ung aktiv Liberal i Kristianstad. Just nu praktiserar jag för Liberalerna i riksdagen hos Robert Hannah och Liberala kvinnor. Jag är också ersättare i kultur och fritidsnämnden i Kristianstad kommun.

Jag tycker kultur och fritid är en enormt viktigt del i vår kommun, inte bara för att jag själv kommer ifrån en musik och kulturintresserad familj. Kulturen för oss framåt och gör vår kommun unik. Allt ifrån handboll & fotboll till musik och dans och mycket mer, det är det som formar Kristianstad och det är det jag tycker vi ska vara stolta över.

För mig är det viktigt att det kulturella utbudet och fritidssysselsättningarna i Kristianstad är jämställda. Alla som vill delta i föreningsliv eller kulturarrangemang ska få vara med.

Men varför är just jag som ung tjej medlem i Liberalerna?

Jag som ung tjej kan ibland vara extra utsatt, och jag är därför stolt att Liberalerna står upp i frågan om alla människors lika värde och att frågan om trygghet i Kristianstad kommun nu tas på allvar. Jag som tjej vill känna mig trygg, på kvällarna när jag går ensam, på arbetsplatsen där jag jobbar men också i kultur- och föreningslivet.

Kristianstad måste förbli en attraktiv och trygg stad för människor att arbeta och bo i. Vi måste bevara de ungdomar som är färdiga för att ta sig ut i arbetslivet. Därför måste vi se till så vi har fler bostäder och fler attraktiva jobb i vår kommun.

Jag ser Kristianstads fantastiska fördelar, och jag är glad att få vara med och påverka.

 

 

 

Läs mer om vår politik: 14 punkter för ett bättre Kristianstad