Se alla

Nylander bjuder in miljöminister Skog till samtal om stranderosionen

Fredag 21 juli 2017

Liberalernas riksdagsledamot Christer Nylander från Kristianstad tar nu ett nytt initiativ för att sätta fokus på frågan om stranderosionen längs Skånes östkust. Miljöminister Karolina Skog, som är uppvuxen i Åhus, bjuds in till samtal.

– Vi som följer denna fråga ser en mycket bekymmersam utveckling. De är många viktiga värden som står på spel, alltifrån naturvärde och rekreation till enskilda personers hus och hem.

– Stranderosionen är ett problem som särskilt drabbar skånska stränder, men det är ansvar för hela Sverige. Det behövs ett ökat engagemang från regeringens ska och det är brådskande.

– Jag bjuder därför in miljöminister Karolina Skog (MP) till samtal i Åhus. Jag vet att Skog precis som jag är engagerad i frågan. Eftersom hon är uppvuxen i Åhus har hon en relation till stränderna och vet vilket värde de har för alla boende och besökande.

– Min tanke är inte att det sa vara en debatt utan just ett samtal om hur vi gemensamt kan bidra till att få upp frågan om stranderosion högre upp på den politiska dagordningen. Min bedömning är att det borde finnas ett stort intresse för detta från miljöministers sida.

Christer Nylander
Riksdagsledamot (L)
Gruppledare
V ordf utbildningsutskottet

 

Läs mer om vår politik , 14 punkter för ett bättre Kristianstad.