Se alla

Första vallöftet: Vi tar bort hittepå-uppdragen

Torsdag 14 september 2023

 

Det första Moderaterna Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna gjorde när de tillträdde som styre efter valet var att utöka den politiska organisationen.  Helt i onödan och dessutom helt i strid med Moderaternas tydliga löfte om att inte slösa med skattepengar.

Utökningen handlar om 3 extra vice ordförandeuppdrag i untbildningsningsnämnden, omsorgsnämnden och arbete- och välfördsnämnden. Samtliga uppdrag gick till sverigedemokratiska politiker.

Vilken funktion dessa politiker har är mycket oklart. Enligt Camilla Palm (M) har det tillsatts för att komma tillrätta med resursslöseriet i förvaltningarna. Vad detta innebär har inte klarlagts.

Under denna mandatperioden kommer dessa politiska hitte-på-uppdrag kosta skattebetalare i Kristianstad åtta miljoner kronor.

Nu är det tre år kvar till nästa val och här har ni vårt första vallöfte: VI AVSKAFFAR HITTEPÅ-UPPDRAGEN! 

Vi kommer att avskaffa de extra vice ordförandeuppdragen och låta de åtta miljoner kronor som nu försörjer tre Sverigedemokrater gå tillbaka till lärare, undersköterskor och socialsekreterare. Där kommer de kommer de att göra nytta.

 

Läs mer om våra politiska förslag för Kristianstad här